Norrländskt socialistiskt motstånd

Jag skriver om politiska, samhällsorienterade ämnen. Så sök inte sportkommentarer här. Allah är inte akbar. Östersund är världens centrum, Norrland är "nära" och resten räknar jag som ren periferi.

02 mars 2006

Valutbildning i rätt landsände

I helgen reser jag till Boden på valutbildning. Det är faktiskt första gången jag åker till Norrbotten - och jag ser fram emot vistelsen. Synd bara att SJ:s nordligaste trafikerade stad heter Östersund, varför vi måste hålla tillgodo med privata, illa omtyckta, tågbolag. Helgens resa med Connex blir min första längre erfarenhet av den privata tågtrafiken.

När jag bokade resan - som betalas nästan helt av Ung Vänster - tyckte jag att det blev dyrt. Nära tusen kronor för en biljett tur och retur. Men efter att ha läst om hur det kan gå till i andra landsänden känns det ändå sansat.

Moderata ungdomsförbundets ordförande får ett Eurocard att spendera för på ungdomsförbundets bekostnad, och av någon anledning har lokalorganisationen ett underskott på 200 000 kronor. Det är så man undrar vad som förtjänar nyhetsrubriker och vad som förtjänar ännu mer nyhetsrubriker... Jag tar mig för pannan.

Härnäst på den lokala agendan står att hylla vår lokala ungdomsmottagning. Årets feminister!